Hämeenlinna

Kanta-Hämeen maakunta
Löydä Hämeenlinnan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Hämeenlinnassa

Suomen vanhin sisämaakaupunki Hämeenlinna on sanojensa mukaan ”ihan lähellä” – tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja puolen tunnin Tampereelta. Bussi, juna ja autot vievät sujuvasti perille tutustumaan historiaan, kulttuuriin, kauniiseen luontoon ja moneen muuhun kohteeseen.

Hämeenlinnan keskipiste on keskiaikainen, 1200-luvulla perustettu Hämeen linna. Kulttuuria ja viihdettä löytää myös kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaasta, jossa on mm. taidemuseo, elokuvakeskus ja teatteri. Hämeenlinnassa sijaitsee myös Jean Sibeliuksen syntymäkoti. Luonnon ystävä rauhoittuu satumaisen Aulangon patikointimaastossa tai uudella luonnonsuojelualueella, Sibeliuksen Metsässä.

Asumiseen Hämeenlinna tarjoaa runsaan 67 000 asukkaan kaupungin, jossa on maaseutumaisia asuinalueita omaa rauhaa kaipaaville, mutta silti hyvin läheltä saavutettavat palvelut. Kouluttautuminen on mahdollista aina korkeakouluun asti, kaupungissa on myös mm. Sibelius-opisto.