Urjala

Pirkanmaan maakunta
Löydä Urjalan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Urjalassa

Tervetuloa kulttuuripitäjä Urjalaan aivan Pirkanmaan eteläpuolelle! Väinö Linnan kotipaikkakunta tarjoaa nähtävää, tehtävää ja koettavaa sekä matkailijoille että asukkailleen. Erityisen hyvin Urjala tunnetaan Nuutajärven Lasikylästä, joka on Suomen vanhin lasikylä. Tänä päivänä lasikylän toimintaan pääsee tutustumaan näyttely-, myymälä- ja työtilojen kautta. Paikkakunnalla järjestetään myös vuosittainen kirjallisuustapahtuma Pentinkulman päivät, joka tuo paikalle jopa tuhansia kirjallisuuden ammattilaisia ja lukijoita.

Asukkailleen Urjala näyttäytyy vehreänä kuntana, jonka keskuksena toimii kirkonkylä toreineen. Järven rannalle tai metsän hiihtoladulle ei ole pitkä matka, ja Tampereellekin voi ajella alle tunnissa. Urjalassa satsataan erityisesti lapsiin, nuoriin ja harrastusmahdollisuuksiin, ja kunnan yhtenäiskoulussa voi opiskella alakoululaisesta aina ylioppilaaksi asti. Ihmisläheinen ja palveluihin panostava kunta sopii erinomaisesti myös varttuneemmalle väelle. Ja toki yrittäjille ja yrityksillekin riittää tilaa ja mahdollisuuksia – sen takaa oiva sijainti Tampereen, Turun ja Helsingin välissä.

Mitä muuta Urjalasta löytyy? Tule tutustumaan!