Salo

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Salon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Salossa

Salo sijaitsee meren rannalla Lounais-Suomessa, 52 kilometrin päässä Turusta ja 114 kilometrin päässä Helsingistä. Kulkuyhteydet ovat hyvät niin maanteitse kuin junallakin. Salo on pinta-alaltaan Varsinais-Suomen suurin kunta ja väkiluvultaan toisiksi suurin Turun jälkeen.

Saloa voidaan pitää kulttuurin tyyssijana aateliskartanoineen, ruukkeineen ja museoineen. Taidemuseo Veturitallissa voi tutustua taiteeseen sekä Salon elektroniikkamuseo SAMUssa kotimaisen ja ulkomaisen elektroniikkateollisuuden valmistamiin laitteisiin. Alueen tunnetuimpia kartanoita ovat muun muassa Joensuu, Wiurila, Vuorentaka ja Teijo.

Salon seudulla on niin saaristoluontoa, soita, jalopuulehtoja, harjuluontoa kuin kulttuuri- ja perinnemaisemiakin. Karun kauniissa Teijon kansallispuistossa voi kokea luonnonrauhan sekä tutustua kulttuurihistoriallisiin rautaruukkeihin, jotka antavat kuvan suomalaisen raudanvalmistuksen vaiheista. Teijon lisäksi Saloon kuuluu myös kaksi muuta tutustumisen arvoista idyllistä ruukkikylää, Mathildedal ja Kirjakkala.

Salo toivottaa Sinut tervetulleeksi!