Lohja

Uudenmaan maakunta
Löydä Lohjan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Lohjalla

Lohja on lähes 50 000 asukkaan vireä järvikaupunki Uudenmaan maakunnassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Helsinki-Turku-moottoritie ja tulevaisuudessa myös Tunnin juna mahdollistavat sujuvan kulkemisen sekä Helsingin että Turun suuntaan.

Lohja on kasvu- ja seutukeskus, joka tarjoaa monipuolisia asumisratkaisuja sekä kaupunkiasumisesta että maaseudun rauhasta pitäville. Kaupungin kattava palvelutarjonta houkuttelee kaikenikäisiä asukkaita ja matkailijoita. Alueella on rikas ja ainutlaatuinen luonto, jolle tunnusomaisia ovat lukuisat lehdot, lähteiköt, ravinteikkaat lettosuot sekä kalkkikalliot. Salpausselkään kuuluvan Lohjanharjun sekä Uudenmaan maakunnan suurimman järven, Lohjanjärven, upeat maisemat ihastuttavat.

Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa 110 metrin syvyydessä sijaitseva Tytyrin kaivosmuseo, Lohjan museo, Pyhän Laurin kirkko, Elias Lönnrotin lapsuudenkoti Paikkarin torppa, Johannes Virolaisen kotimuseo Vironperä sekä Karkalin luonnonpuisto. Kannattaa myös pistäytyä herkuttelemassa paikallisissa kahviloissa sekä kierrellä antiikkiliikkeissä ja kirpputoreilla. Lohjan torilta saat tuliaisherkkuja sekä tuoreita tuotteita omaankin ruokapöytään.

Tervetuloa nauttimaan pikkukaupungin kiireettömyydestä!