Marttila

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Marttilan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Marttilassa

Marttila on varsinaissuomalainen perinteitä vaaliva kunta, joka elää kuitenkin vahvasti nykypäivässä. Marttila tarjoaakin asukkaille hyvät lähipalvelut, turvallisen ja rauhallisen asuinympäristön, joustavaa asioiden hoitoa, vireää harrastustoimintaa ja maltilliset asuinkustannukset. Marttilasta on loistavat kulkuyhteydet lähimpiin kaupunkeihin.


Kaukana kiireestä, lähellä mahdollisuuksia

Kunnan läpi kulkee Turusta Hämeenlinnaan vievä Valtatie 10 sekä poikkitienä Salosta Auraan kuljettava seututie 224. Marttilan kunnan läpi mutkittelee luontoelämyksiä tarjoava Paimionjoki, jonka varrella on paitsi kuusi voimalaitospatoa, mutta lisäksi se on suosittu reitti melojien keskuudessa. Marttilassa on myös yksi Varsinais-Suomen pisimmistä erireiteistä, 30 kilometrin pituinen Heikolan korven eräreitistö.

Marttila-nimi juontaa juurensa 300-luvulla, Pyhään Martinukseen. Suojelupyhimys Pyhä Martti näkyy myös kunnan vaakunassa. Keskustanäkymää koristaa 1765 valmistunut, Antti Piimäsen suunnittelema Pyhän Martin puukirkko. Marttilaan liitetään useita historiallisesti tärkeitä käännekohtia, kuten Marttilan taistelu sekä Suomen viimeisen mestauksen muistomerkki.


Liikuttavan hyvä paikka asua

Marttilassa on loistavat peruspalvelut ja lyhyet välimatkat lähimpiin kaupunkeihin Turkuun ja Saloon. Marttilan kutsuva luonto, joustava kunnallishallinto ja modernit palvelut saavat marttilalaiset ihastumaan, jollei rakastumaan asuinkuntaansa. Marttilan Murto liikuttaa kuntalaisia monipuolisesti ja tarjoaa urheilunnälkäisille menestystä niin yleisurheilussa, palloilulajeissa kuin hiihdossakin.