Sauvo

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Sauvon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Sauvossa

Koko perheen Sauvo

Sauvo on vireä ja viihtyisä kunta Varsinais-Suomessa. Sauvossa voi runsaasti nauttia meren läheisyydestä, kunta sijaitsee nimittäin Paimionlahden ja Halikonlahden välisellä kannaksella. Sauvon eteläosassa sijaitsee entinen Karunan kunta, joka liitettiin Sauvoon 60-luvulla. Talvisin kunnassa on rauhallinen rannikkoseutulainen tunnelma, joka herää kukoistukseensa kesäaikaan. Sauvossa riittää nähtävää ja koettavaa. Sauvoin kaunein nähtävyys on komea graniittinen Karunan kirkko.


Monipuolista tekemistä

3000 asukkaan kunta tarjoaa tekemistä koko perheelle. Sauvon asukkaat ovat aktiivisia ja kotiseutuylpeys on korkealla. Kunnassa halutaan tarjota monipuolisia harrastusmahdollisuuksia vauvasta vaariin ja panostetaan myös lasten varhaiskasvatukseen sekä koulutukseen. Harrastuspuolella mahdollisuuksia on niin urheilun, kulttuurin kuin luonnon tai vaikkapa vapaan palokuntatoiminnan parissa. Sauvo tarjoaa myös monipuoliset asumisen mahdollisuudet ja tontteja on tarjolla niin keskustan asemakaava-alueilla kuin vehreissä metsämaisemissa ja meren läheisyydessäkin.


Mahtipontinen aatelissukujen kunta

Sauvon väestönkehitys on ollut viime vuosina nousujohteinen. Pienikokoisen kunnan työllisyystilanne on hyvä ja yrittäjäystävällisessä kunnassa on runsaasti työpaikkoja ja hyvät liikenneyhteydet sekä sisämaahan että saariston suuntaan mahdollistavat helpon kulkemisen työpaikan ja kodin välillä. Sauvolla on pitkä historia ja se mainitaankin Turun tuomikirkon kirjoissa ensimmäisen kerran jo 1330-luvulla. Kunnassa on hulppea aatelissukujen historia ja alueen kartanohistoria tunteekin useampia kartanoita, joissa on hallinnut aatelisväkeä.