Raasepori

Uudenmaan maakunta
Löydä Raaseporin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Raaseporissa

Raasepori on eteläsuomalainen rannikkokaupunki, joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja Turusta. Kaksikielisen kaupungin asukkaista yli 65 % on ruotsinkielisiä, ja suurimmat taajamat ovat Tammisaaren ja Karjaan entiset kaupunkikeskustat. Kulkuyhteydet ovat hyvät niin autolla kuin junallakin, sillä Raaseporin halki kulkee sekä valtatie 25 että Helsinki-Turku-rautatie.

Kulttuurin ja historian aarreaitta

Raasepori tunnetaan luonnonkauniista saaristostaan, elävästä pikkukaupungin idyllistään, ainutlaatuisista ruukkimiljöistään sekä vahvasta panostuksesta lähiruokaan. Se on kulttuurin ja historian aarreaitta, jonka vanhat kaupunginosat, kylät, linnat, ruukit ja museot kiinnostavat matkailijoita.

Nykyään Billnäsin ruukki on idyllinen kylä ja Fiskarsin ruukki on suomalaisen muotoilun ja taiteen keskus, jossa on useita ihastuttavia myymälöitä, työpajoja ja ravintoloita. Mustion linna on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista, jota ympäröi yksi Suomen suurimmista yksityisistä puistoista. Nykyisin kartano toimii museona, ravintolana, kartanohotellina ja kokoustilana.

Puutalokujia ja saaristomaisemia

Tammisaaren elävä ja pittoreski kaupunki on täynnä keskiaikaisen kaupungin charmia ja puutalojen välissä kiemurtelevia kujia. Tammisaaren saariston on kesäisin veneilijöiden suosiossa. Saariston kansallispuisto koostuu lähes 90 % vesialueista, ja se ulottuu sisäsaaristosta avomerelle saakka.

Tervetuloa nauttimaan pikkukaupungin tunnelmasta!