Paimio

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Paimion parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Paimiossa

Paimio on vireä maaseutukaupunki Varsinais-Suomessa, Turun ja Helsingin välisen E18-moottoritien varrella. Reilun 10 000 asukkaan kaupungista löytyy kaupungin monipuolinen palvelutarjonta, mutta samalla voi nauttia maaseudun rauhasta. Keskeinen sijainti takaa lisäksi hyvät kulkuyhteydet moneen suuntaan.

Matkailijoita houkuttelevat Paimion monet kulttuurinähtävyydet. Alvar Aallon suunnittelema funktionalistinen Paimion sairaala on nimetty valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Käsityömuseo Miilassa voi tutustua arjen käsityökulttuuriin ja Paimion Sähkömuseossa sähkön historiaan.

Kansalliseksi kulttuurimaisemaksi nimetty jokilaakso on Paimion ylpeydenaihe. Maisema on viljavaa ja pitkälti entistä merenpohjaa, jota rikkovat varsinaissuomalaiselle perusmaisemaiselle tyypilliset avokallioiset metsäalueet. Liikkua voi lukuisilla luontopoluilla ja ulkoilureiteillä tai vaikkapa meloa Paimionjokea pitkin kauniita maisemia ihastellen. Hiihtotunneli Paipissa voi myös hiihtää melkein ympäri vuoden.

Tervetuloa viihtymään Paimioon!