Eura

Satakunnan maakunta
Löydä Euran parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Eurassa

Eteläisessä Satakunnassa sijaitseva Eura tarjoaa mielenkiintoisia elämyksiä koko perheelle. Esihistorian näkökulmasta Eura on yksi Suomen mielenkiintoisimpia paikkakuntia – se oli vilkas kohtaamis- ja kauppapaikka jo viikinkiajalla, tuhat vuotta sitten. Historiaan voi tutustua esihistorian opastuskeskus Nauravassa Lohikäärmeessä, minkä lisäksi kannattaa käydä Luistarin muinaispuistossa, Linnavuorella, Kuninkaanhaudalla, Käräjämäellä sekä Härkänummen kylässä.

Historiaa, taidetta ja käsitöitä

Kauttuan ruukinpuisto on yksi Suomen arvokkaimmista vanhoista ruukkimiljöistä ja kulttuuriympäristöistä, jossa sijaitsee useita arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemia arvorakennuksia. Kauttuan teolliseen historiaan voi tutustua Kauttuan tehtaitten museossa. Eurassa taide ja käsityöläisyys elävät vahvoina. Eura Käsillä -taiteilijaverkoston lukuisat myymälät ja galleriat tarjoavat monipuolisen valikoiman uniikkeja käsitöitä, taidetta ja koruja. Pyhäjärvi-Teatteri viihdyttää kesäisin, jolloin järjestetään myös monia tapahtumia, kuten Wanhan ajan leikkipäivät ja Antiikki- ja keräilymessut.

Luontoa ja liikuntamahdollisuuksia

Upeita luontonähtävyyksiä ovat Eurajoki koskineen ja siltoineen. Euraankin ulottuva Pyhäjärvi on Lounais-Suomen suurin järvi, joka tarjoaa puitteet uimiseen, pilkkimiseen, hiihtämiseen, purjelautailuun ja retkiluisteluun. Sieravuoren vesiurheilukeskuksessa voi harrastaa useita monenlaisia vesiurheilulajeja.