Laitila

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Laitilan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Laitilassa

Varsinais-Suomessa sijaitseva Laitila virkeä pikkukaupunki, joka kuuluu Vakka-Suomen seutukuntaan. Se on noin 8 620 asukkaan paikkakunta, jonka naapurikuntia ovat Eura, Mynämäki, Pyhäranta, Rauma, Uusikaupunki sekä Vehmaa. Perille pääsee hyvin maanteitse, ja matkaa Turkuun on noin 60 km ja Raumalle 30 km.

Laitilassa on useita kulttuurinähtävyyksiä, kuten keskustassa sijaitseva keskiaikainen Pyhän Mikaelin kirkko. Kauniit kylät johdattavat matkailijan keskelle kiehtovaa talonpoikaistunnelmaa: Koukkelan kylässä sijaitsee kansainvälisestikin arvostettu Kauppilan umpipiha -museokokonaisuus sekä Untamalan kylänraitilla puusta rakennettu Untamalan kirkko. Kannattaa käydä tutustumassa myös Arkeologiakeskukseen, Sarkin museoon sekä Ventolan kyläkahvilaan.

Vuosittain huhtikuussa järjestetään Energiapäivät, kesäkuussa Laitilan Munamarkkinat ja elokuussa Jazzkukko-festivaalit. Kaivolan kesäteatterin esitykset viihdyttävät katsojia kesä-heinäkuussa. Tervetuloa vierailulle Laitilaan!