Mynämäki

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Mynämäen parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Mynämäessä

Vajaan 8000 asukkaan Mynämäki on mielenkiintoinen sekoitus merta, järviä, jokialueita ja metsää. Myös jääkausi on muokannut alueen maisemaa vahvasti erilaisine kivimuodostelmineen. Rauhallinen ja pinta-alaltaan laaja kaupunki seisoo tukevasti Varsinais-Suomen maaperässä, mutta kurottelee toiveikkaana myös tulevaisuuteen.

Mynämäestä on erittäin hyvät kulkuyhteydet alueen kasvukeskuksiin, puolen tunnin päässä olevaan Turkuun ja Uuteenkaupunkiin. 8-tielle tehtävät parannukset tuovat vilkasliikenteiselle osuudelle toivottua sujuvuutta. Mynämäki katsoo vahvasti eteenpäin ja toivoo saavansa osuutensa myös Uusikaupunki–Turku -radan kehitelmistä.

Mutta on sitä osattu huristalla jo aikoinaankin. Tiesitkö, että ensimmäinen maassamme rakennettu auto on rakennettu juurikin Mynämäessä? Vuonna 1913 valmistunut Korvensuun automobiili on nykyisin nähtävillä Uudenkaupungin automuseossa, mutta Korvensuun alueeseen kannattaa tutustua muutoinkin. Korvensuun konepajamuseo kätkee menneet tarinat syleilyynsä, esillä on mm. maatalouskoneita sekä autenttista 1950-luvun konepajamiljöötä. Uusia tuulia Korvensuuhun tuovat elokuvan "Onneli, Anneli ja nukutuskello” railakkaat kuvaukset.

Mynämäessä liikuntaan on panostettu vahvasti. Ilmaista treeniä saat keskustan liikuntapuistossa, jossa on tarjolla monipuolisesti erilaisia laitteita kunnon vahvistamiseen sekä mm. miniareena sählyn ja jalkapallon peluuseen. Lisäksi pieni uima-halli toivottaa tervetulleeksi vesiurheilun ystävät. Liikuntahalli Hani-Hallin valloittavat vetäjät saavat mielen ja kunnon kohoamaan. Mynämäen Vesa, Mynämäen Isku ry, ja Kissankulman Ikiliikkujat antavat myös hyvät mahdollisuudet liikuntaan yksin ja ryhmissä.

Mynämäki rajautuu lännessä arvokkaaseen Mietoistenlahden lintuvesialueeseen. Tämä laaja, ruovikkorantainen luontokohde on valtakunnallisestikin arvostettu alue. Etenkin kevätmuuttoaikaan bongaillaan runsaasti vesilintuja ja kahlaajia. Idässä hätkähdyttävä Kurjanrahkan kansallispuisto ulottuu Mynämäen alueelle.

Koneen Säätiön Saaren kartanon residenssi tarjoaa eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallisen työskentelypaikan ja innostavan kohtauspaikan.

Ydinkeskustassa keskiaikainen Pyhän Laurin kivikirkko halkoo maisemaa. Tämä vaikuttava ilmestys on omassa mittakaavassaankin merkittävä, sillä kirkko on Suomen toiseksi suurin keskiaikainen harmaakivikirkko.

Mynämäessä sijaitsee ammatillista koulutusta antavan RASEKO:n sekä Raisio-opiston toimipisteet. Lukiokoulutus on Mynämäessä valtakunnallista huippuluokkaa. Erilaisissa vertailuissa hyvin pärjännyt Mynämäen lukio niittää mainettaan ja valmistelee nuorille hyvän pohjan tulevaisuutta varten. Tervetuloa Mynämäelle opiskelemaan, retkeilemään tai rakentamaan unelmien kotia!