Pöytyä

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Pöytyän parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Pöytyällä

Pöytyä on kunta Varsinais-Suomessa. Pöytä koostuu kolmesta entisestä kunnasta Pöytyästä, Karinaisesta ja Yläneestä. Pöytyän kunnan yhteiset peruspilareina toimivat kehittyminen, hyvinvointi ja elinvoima.

Pöytyä tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset palvelut vauvasta vaariin. Kunnassa halutaan tukea yrittäjyyttä ja kunnan taloudellinen tilanne on tasapainossa. Pöytyällä panostetaan hallinnon ja kuntalaisten yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen.

Pöytyän kunnan alueella sijaitsee suosittu retkeilyreitistö Kuhankuono, jossa on seitsemän kunnan rajapyykki. Eräreittejä on yhteensä satoja kilometrejä ja johtavat aina Ruissaloon saakka.

Kunnassa museoviraston määrittelemiä valtakunnallisesti merkittäviä kohteita ovat mm. Pöytyän kirkon ympäristö, Pihlavan kartano sekä Kyrön rautatieasema. Kunnassa on hyvin toimiva terveydenhuolto ja Pöytyällä panostetaan opetukseen. Pöytyän alueella toimii Auranmaan Viikkolehden toimitus. Pöytyän urheiluseura, joka on yleisseura ja tarjoaa menestyksen mahdollisuuksia mm. pesäpallossa.