Säkylä

Satakunnan maakunta
Löydä Säkylän parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Säkylässä

Satakunnassa, Säkylän Pyhäjärven rannalla sijaitseva Säkylä on Suomen toisiksi järvisin kunta. Sen naapurikuntia ovat Eura, Huittinen, Kokemäki, Loimaa, Oripää ja Pöytyä. Perille pääsee erinomaisesti vaikka omalla autolla: Säkylän tärkein liikenneväylä on Eurasta Turkuun vievä seututie 204, minkä lisäksi kunnan läpi kulkevat valtatie 12 ja kantatie 41.

Säkylä muodostaa yhdessä Euran ja Pöytyän eli Yläneen kanssa Pyhäjärviseudun suositun matkailualueen, joka tunnetaan rikkaasta kulttuuristaan ja luonnostaan. Pyhäjärven kauniit järvimaisemat, monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä hyvät kalastusvedet viehättävät paikkakuntalaisia ja houkuttelevat turisteja myös ulkomailta. Yksi Suomen suurimmista lähteistä, Kuninkaanlähde, löytyy Säkylän Köyliöstä. Talonpoika Lallia esittävä veistos, Lallin patsas, sijaitsee puolestaan Köyliön Kepolassa.

Lounais-Suomen suurimman järven, Pyhäjärven lisäksi paikkakunta tunnetaan muun muassa Köyliönjärvestä, Säkylänharjun hiihtoreiteistä, varuskunnasta sekä erikoistuneesta elintarviketeollisuudesta. Porin prikaati on kunnan suurin työllistäjä, ja matkan varrella kannattaakin pysähtyä Säkylän sotilaskodissa nauttimassa maukkaat ja edulliset munkkikahvit.