Nakkila

Satakunnan maakunta
Löydä Nakkilan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Nakkilassa

Satakunnassa, Kokemäenjoen varrella sijaitseva Nakkila tunnetaan nahkiaisistaan ja nakkilalaisesta keinutuolistaan. Nahkiaisia on kalastettu Nakkilassa jo vuosisatojen ajan, ja Nakkilan Nahkiaispaistamo valmistaakin niitä jo kolmannessa sukupolvessa.

Nakkilaan on hyvät liikenneyhteydet autolla ja junalla, sillä valtatie 2 sekä Tampereen–Porin-rautatie kulkevat Nakkilan kautta. Erkki Huttusen suunnittelema Nakkilan kirkko on Suomen ensimmäinen funkkistyylinen kirkko. Kirkon edustalla on Juha Leiviskän suunnittelema seurakuntakoti, joka on myös arkkitehtonisesti suosittu tutustumiskohde.

Nakkilassa on runsaasti erityyppisiä metalliteollisuuden ja palvelualan yrittäjiä, minkä ansiosta Nakkila on merkittävä teollisuuskunta Satakunnassa. Kunnassa toimii Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu (entinen Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitos), joka opettaa kädentaitoja ja nykyaikaista media-alaa. Villilän kartanoalueella toimii myös Länsi-Suomen tv- ja elokuvakeskus.