Lieto

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Liedon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Liedossa

Lieto on vireä, monen taajaman kunta Varsinais-Suomessa. Lieto sijaitsee aivan Turun kupeessa Aurajoen varrella. Liedolla on pitkä historia ja kunta onkin pysynyt vireänä kautta aikojen. Alati muuttuva, kehittävä ja kasvava kunta tarjoaa monipuoliset palvelut laajalla alueella.

Liedon historia ulottuu satojen vuosien taakse, kunnan perustamisvuosi on 1331 ja alueelta onkin tehty useita muinaishistoriallisia löytöjä. Merkkejä asutuksesta on löydetty jopa kivikaudelta saakka. Liedon upeimpia nähtävyyksiä ovatkin luonnon ja ihmisen yhdessä muovaamat hulppea Vanhalinnan Linnavuori, kuohuva Nautelankoski, historiallinen Pyhän Pietarin kivikirkko sekä Littoisten Verkatehdas miljöineen.

Liedosta on hyvät kulkuyhteydet. Keskustaajaman läpi kulkevaa valtatie 10 pitkin pääsee nopeasti Turkuun autolla tai seudullisella joukkoliikenteellä, Fölin bussilla. Liedosta Helsinkiin pääsee kätevästi valtatie 1 eli Turunväylää pitkin. Lieto tarjoaa hyvät palvelut kaikenikäisille. Asuinalueet kasvavat, päiväkoteja löytyy useampia ja vuonna 2017 valmistui uusi upea Taatilan koulu.

Liedossa liikuntapalvelut ja urheilu kukoistaa. Kaksi urheiluseuraa sekä yksi palloseura tarjoaa lietolaisille harrastuksia aina huipputason yleisurheilusta, voimisteluun, hiihtoon, mäkihyppyyn ja suunnistukseen sekä tietysti jalkapalloon. Kuntaliitoksen myötä, myös uimahalli löytyy Tarvasjoen taajamasta.