Nousiainen

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Nousiaisten parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Nousiaisissa

Nousiainen on lähes 5 000 asukkaan kunta valtatie 8:n varrella, noin 20 km Turusta Porin suuntaan. Maaseutumainen kunta tunnetaan kauniista luonnostaan ja laajoista metsäalueistaan. Se on osa varsinaissuomalaista vilja-aittaa, jossa maanviljelyllä on ollut vankka jalansija vuosikymmenien ajan.

Nykyään Nousiainen on vireä ja vehreä kunta, joka tarjoaa turvallista ja luonnonmukaista asumista. Kaikenikäisille on tarjolla laadukkaat peruspalvelut varhaiskasvatuksesta vanhustenhoitoon. Paikallisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Pyhän Henrikin kirkko, 1920-luvulla rakennettu Nousiaisten vanha rautatieasema, kotiseutumuseo, Nutturlan makasiiniteatteri sekä maalaistalo Rytsälän tila.

Nousiaisissa sijaitsee kaksi Natura-kohdetta, Kurjenrahkan kansallispuisto ja Rehtisuon keidassuo, joista etenkin ensimmäinen on retkeilijöiden suosiossa. Se on Varsinais-Suomen laajin ja monipuolisin suojeltu suoalue, joka soveltuu erinomaisesti luonnontarkkailuun ja päiväretkeilyyn.

Tervetuloa vireään ja vehreään Nousiaisiin!