Siuntio

Uudenmaan maakunta
Löydä Siuntion parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Siuntiossa

Siuntio kutsuu kauniisiin kulttuurimaisemiin! Siuntio on luonnonläheinen ja rauhallinen kunta Uudellamaalla, vain noin 40 km päässä Helsingin vilskeestä. Se tunnetaan vanhoista linnoista ja kartanoista, jotka ovat olennainen osa sen arvokasta kulttuurimaisemaa. Siuntio tiedetään myös taiteilijoistaan, kuten Aleksis Kivestä, joka kirjoitti kunnassa asuessaan teoksensa Seitsemän veljestä.

Historiaan pääsee kurkkaamaan käväisemällä Suitian kartanolinnassa, Sjundbyn linnassa, Pikkalan kartanossa ja Pyhän Pietarin kirkossa. Mikäli Siuntioon sattuu syksyllä, kannattaa suunnistaa Siuntio-päiville tai Lux Musicae -musiikkitapahtumaan keskiaikaiseen miljööseen. Kesäistä tunnelmaa tarjoavat puolestaan Siltatanssit Läntisellä kuninkaansillalla.

Siuntion tutkiminen onnistuu mainiosti Kuninkaantietä pitkin, jota tituleerataan yhdeksi kauneimmaksi eteläisen Suomen pyöräily- ja autoilureitiksi. Sitä kulkemalla saa näkymän kartanoista, kirkoista, ruukeista ja muista historian ja maisemien anneista.