Alajärvi

Etelä-Pohjanmaan maakunta
Löydä Alajärven parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Alajärvellä

Elinvoimaiset kylät, viihtyisä elinympäristö ja taiteilijoiden kädenjälki – ne kaikki ovat Alajärveä, Etelä-Pohjanmaan elinkeino- ja koulutustoiminnan keskusta. Kaupunki tunnetaan Alvar ja Aino Aallon kesäpaikkana, jonka kaupunkikuvasta voi löytää Aallon merkittävää arkkitehtuuria. Myös Eero Nelimarkan henki elää Alajärvellä Nelimarkka-museossa ja sen kokoelmissa.

Alajärvellä asutaan niin idyllisissä kylissä maaseudun rauhassa kuin kaupungin keskustaajamissakin. Eläminen on helppoa ja turvallista. Pikkukaupungin lämminhenkisyys on käsin kosketeltavissa.

Vapaa-aikaan ja harrastamiseen on viime vuosina panostettu kehittämällä liikuntapaikkoja. Niiden ansiosta kaupungissa on hyvät puitteet hiihtämiseen, patikoimiseen ja pelaamiseen, myös melonta- ja kalastuspuuhiin. Kesien kohokohta on Rokulipäivät-tapahtuma, jolloin nautitaan markkinatunnelmasta ja ohjelmanumeroista.

Alajärvelle on kehittynyt metalli- ja puuteollisuuden vientiyrityksiä, joiden seurauksena seudulle on syntynyt ja syntyy edelleen mukavasti työpaikkoja. Kaupunki toimii myös seudun kauppapaikkana ja liiketoiminnan keskuksena.