Kuortane

Etelä-Pohjanmaan maakunta
Löydä Kuortaneen parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kuortaneella

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Kuortane on reilun 3000 asukkaan vireä, vehreä ja notkea kunta. Kuortane on tunnettu urheilukaupunki, jossa riittää koettavaa monipuolisesti. Erilaiset urheilutapahtumat siivittävät alueen menoa vuoden ympäri. Tunnettu urheilutapahtuma on etenkin Kuortaneen juhannuskisat (ent. Eliittikisat), jossa riittää ihmeteltävää ja meininkiä.

Nuorille Kuortaneen urheilulukio antaa mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja treenaaminen sopivalla tavalla. Itseänsä voi haastaa myös Kuortane Golfin vehreillä kentillä.

Kulttuurin ystävien kannattaa suunnata kulkunsa kuvataiteilija Soile Yli-Mäyryn Taidehalliin (Hynniläntie 14, Mäyry). Siellä värikkäät ja modernit teokset herättelevät katsojansa ja saavat hyvälle mielelle.

Ns. kaksfooninkiset hallitsevat maisemaa kunniakkaasti. Kuortaneella onkin nähtävillä poikkeuksellisen paljon hyvin säilyneitä pohjalaistaloja, pääosin 1700- ja 1800-luvulta. Oiva nähtävyys on myös puurakenteinen Kuortaneen kirkko, joka 1700-luvulle tyypilliseen tapaan on ristikirkko. Myös myöhemmin rakennettu kellotapuli on vaikuttava näky.

Hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi Seinäjoelle, Lapualle ja Alavudelle luovat edellytykset menestyksekkäälle yritystoiminnalle. Maatalous, rakentaminen, maanrakennus ja kuljetuspalvelut ovat keskeisessä asemassa ja työllistävät siten kuntalaisia. Kuortaneella on useita vireitä ja tunnettuja yrityksiä, kuten konepajatuotteisiin erikoistunut JL Metals Oy, materiaalinkäsittely- ja varastointijärjestelmien ammattilainen Kutepa Oy ja Kuortaneen Kaivin Oy.

Kuortaneen Liikuntahotelli tarjoaa leppoisat majoitusmahdollisuudet aivan keskustan tuntumassa. Haulla Kuortane majoitus – löydät Fonecta.fistä lisää tietoa alueen yöpymismahdollisuuksista.