Alavus

Etelä-Pohjanmaan maakunta
Löydä Alavuden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Alavudella

Vajaan 12 000 asukkaan Alavus on Kuusiokuntien (Alavus, Kuortane ja Ähtäri) keskuspaikka. Se sijaitsee rehevien, kumpuilevien metsämaisemien ja puhtaiden järvien keskellä, jotka tarjoavat niin asukkaille kuin turisteille upeat puitteet harrastamiseen ja rentoutumiseen.

Talvisin tienoita voi taittaa pitkillä hiihtoladuilla tai koiravaljakon kyydissä. Kesäisin luonnosta voi nauttia patikoiden, kalastaen, veneillen tai vaikka sup-lautaillen. Alavudella on myös Suomen suurin ulkokartingrata sekä paljon muita hyviä liikuntamahdollisuuksia.

Tunnettu Tuurin kyläkauppa on nostanut Alavuden todella Suomen kartalle. Kyläkauppa on maamme suurin tavaratalo ja nähtävyys jo itsessään, joka vetää vuosittain miljoonia kävijöitä. Kyläkaupan oheen on järjestetty koettavaa koko perheelle, kuten Labyrinttimaailma ja kesäisin Miljoona Tivoli. Alueella sijaitsee myös tasokas Hotelli OnnenTähti. Kun ajaa puolen tunnin päähän Ähtäriin, pääsee ihastelemaan pandoja, Lumia ja Pyryä.

Alavudella arki toimii sujuvasti ja asuminen käy sopivan verkkaisesti maaseutumaisissa maisemissa. Alavus on myös yksi kiintoisin lomakohde Etelä-Pohjanmaalle suuntaaville matkailijoille.