Ylöjärvi

Pirkanmaan maakunta
Löydä Ylöjärven parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Ylöjärvellä

Ylöjärvelle, Pirkanmaalle Tampereen kaupunkiseudulle, on helppo saapua. Maantieteellisesti laajalla Ylöjärvellä viihtyvät niin asukkaat kuin mökkeilijät, joita luonnonläheinen asuminen ja lyhyt etäisyys Tampereelle houkuttavat.

Samalla kun Ylöjärvellä nautitaan rauhallisesta elämänmenosta, vaihdetaan vipinävaihteelle eritoten kevät-kesäaikaan. Pöheikön Pölläys -rockfestivaali viihdyttää, kun aletaan mennä suven suuntaan. Kaupungin erityisyys on myös amerikkalaisen Agnes Denesin Puuvuori-niminen ympäristötaideteos, joka koostuu kukkulalle 10 000 matemaattisen kaavan mukaan istutetusta männystä. Haverin entinen kultakaivos alueineen on niin ikään kiintoisia käyntikohteita.

Suosituin alue Ylöjärvellä on kuitenkin eittämättä Seitsemisen kansallispuisto, jota kutsutaan etelän Lapiksi. Aarniometsän syvyyksissä on monia hyviä reittejä retkeilyyn, jotka talvisin muotoutuvat latuverkostoiksi.