Ruovesi

Pirkanmaan maakunta
Löydä Ruoveden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Ruovedellä

Ylä-Pirkanmaalla sijaitseva Ruovesi on reilun 4 400 asukkaan kunta. Se on luonnonkaunis kulttuuripitäjä, joka tunnetaan myös Runebergin ja Gallen-Kallelan asuinpaikkana. Matkaa Tampereelle on 76 km, joka taittuu sujuvasti maanteitse tai veneellä kuuluisaa Runoilijan tien vesireittiä pitkin. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Haapamäellä ja Orivedellä sekä lentokenttä Tampereella.

Pienestä kunnassa asuminen on viihtyisää ja turvallista. Palvelut ovat lähellä ja keskittyneet tärkeimpiin taajamiin eli kirkonkylään, Visuvedelle sekä Jäminkipohjaan. Ruoveden kirkonkylän vierasvenesatama tarjoaa monipuolisia palveluita vierailijoille. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Ruovedellä vietetään Noitakäräjiä, jolloin järjestetään erilaisia teemaan liittyviä tapahtumia.

Ruovedellä voi ihastella upeaa luontoa. Kunnan yleisilmeen luovat kolme näyttävää luontokohdetta, rotkojärvet, pitkittäisharjut ja Siikaneva. Vehmaat rannat, kirkkaat vedet ja vehreät metsät kutsuvat hiihtämään, patikoimaan ja kalastamaan. Helvetinjärven kansallispuisto on erinomainen päiväretkikohde sekä Länsi-Suomen jylhimpiä erämaa- ja metsäalueita.