Parkano

Pirkanmaan maakunta
Löydä Parkanon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Parkanossa

Parkano on reilun 6 700 asukkaan maaseutukaupunki Pirkanmaalla. Se sijaitsee kolmen maakunnan – Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan – rajalla. Kaupunkiin on hyvät liikenneyhteydet, sillä se sijaitsee valtateiden 3 ja 23 risteyksessä sekä pääradan varrella. Tunnin ajomatkan päässä ovat niin Tampere, Seinäjoki kuin Porikin.

Parkano on vahva teollisuuskaupunki ja alueellinen kaupan keskus. Kompaktin kokoisessa kaupungissa voi asua niin keskellä kaupunkia kuin luonnon ja palveluiden lähellä. Vapaa-ajanviettomahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi jäähalli, talvisin hiihtokeskus ja kesäisin pururataverkko, useat kalastuskohteet, urheilutalo, urheilukenttä, jalkapallokenttä ja kuntosalit.

Parkanon ja Karvian rajalla sijaitsevalla Alkkianvuorella voi patikoida ainutlaatuisissa maisemissa. Paikkakunnalta löytyy useita hyviä kalastuskohteita, jotka houkuttelevat kalastajia. Kannattaa tutustua myös kaupungin kiehtovaan menneisyyteen Kotiseutumuseossa ja ajoneuvojen historiaan Automuseossa. Tervetuloa Parkanoon!