Vaala

Kainuun maakunta
Löydä Vaalan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Vaalassa

Pitkät merimäiset hiekkarannat, Manamansalon leirintä- ja virkistyskalastualue, monen monet muut retkeilykohteet, laajat suoalueet ja ennen kaikkea ainutlaatuisen geologisen perinnön Rokua Geopark. Siinä muutamia syitä, miksi 2 800 asukkaan viehättävässä Vaalassa viihtyy niin asukas kuin matkailija.

Jääkauden muovaaman Rokua Geoparkin Rokuavaara valittiin vuonna 2018 Suomen parhaaksi retkeilykohteeksi. Alueella on paljon ulkoilureittejä sekä alan palveluja tarjoavia yrityksiä. Hiihto, maastopyöräily, patikointi, kalastus, melonta ja marjastus ovat omiaan tällä seudulla. Geopark on saanut ensimmäisenä Suomessa UNESCO:n Geopark-verkoston jäsenyyden.

Arkkitehtuurista kiinnostuneille Vaalassa on merkittäviä rakennuksia esimerkiksi arkkitehti Aarne Ervin voimalaistoarkkitehtuurin muodossa. Taidetta vaalitaan Vaalassa puolestaan Kassu Halosen Taidetalolla ja Kankarin taidehuvila.

Vaalaan vie tie niin autolla kuin junalla. Henkilöjunat pysähtyvät kunnassa monesti päivässä, ja esimerkiksi Kajaaniin ja Ouluun on noin tunnin matka.