Kajaani

Kainuun maakunta
Löydä Kajaanin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kajaanissa

Kajaaniin saapuvan eteen avautuvat kauniit, kirkasvetisen Kajaaninjoen näkymät. Varrelta voi bongata virkistävän Rantapuiston tai kaupungin suosituimpiin kohteisiin kuuluvat linnanrauniot muistona Kajaanin linnasta 1600–1700-luvulta. Tervakanavalla pääsee tutustumaan kesäisin tervasoutunäytöksiin. Koko alue muodostaa historiallisen, kiintoisan kokonaisuuden.

Kajaanissa osataan kulttuuritapahtumien taito. Kajaanin Runoviikko ja Kajaani Tanssii ovat suosittuja, valtakunnallisesti merkittäviä tapahtumia. Eino Leino -perinnetalossa voi kurkata puolestaan Leinon ja Elia Lönnrotin elämäntyöhön.

Luontokin houkuttelee Kajaanissa Linnanviran ilmaisella kalastusalueella, Otanmäen Lintuvesialtaalla ja Talaskankaan luonnonsuojelualueella. Kainuun mereksi kutsuttua Oulujärven aluettakin koluaa mitä parhaiten Kajaanista käsin.

Runsaan 37 300 asukkaan Kajaaniin pääsee helposti julkisilla; nopeasti lentokoneella, junalla tai bussilla. Asukkaaksi asettuva saa ympärilleen pikkukaupungin tunnelman, toimivat palvelut ja monipuoliset koulut aina yliopistotason opintoihin asti.