Puolanka

Kainuun maakunta
Löydä Puolangan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Puolangalla

Puolanka sijaitsee Kainuun maakunnan pohjoisosassa samannimisen järven pohjoisrannalla. Pienessä ja sitkeässä kunnassa, Suomen manneralueen maantieteellisessä keskipisteessä, asuu noin 2 600 ihmistä. Puolanka sijaitsee pororajalla, ja on siten Lapin ja lappilaisen kulttuurin eturintama sekä Suomen eteläisin poropitäjä.

Matkailijoita kutsuvat Kainuun taianomaiset korpimaisemat, kirkasvetiset järvet sekä sinisenä hohkaavat jylhät vaarat. Kesäisin kunnan väkiluku tuplaantuu matkailijoiden ja mökkeilijöiden saapuessa paikkakunnalle. Luonnonrauha, puhdas ilma sekä laajat erämaa-alueet houkuttelevat ulkoilemaan ja rentoutumaan. Puolangalla sijaitsee yksi Suomen korkeimmista luonnonvaraisista putouksista, Hepokönkään vesiputous.

Puolangan Pessimistien ansiosta Puolanka on tullut tutuksi pessimismin tyyssijana, ja pessimismi-iltaa vietetään vuosittain heinäkuussa. Askanmäen kesäteatteri viihdyttää yleisöä kesäisin, ja LankaFest-festivaali tarjoaa kattauksen heavymetallia ja suomalaista rockia. Talviurheilun ystävät viihtyvät Paljakan laskettelukeskuksessa. Jylhistä maisemista voi nauttia vaikkapa UKK-vaellusreitillä ja Paljakan luonnonpuistossa.

Tervetuloa viihtymään Puolangalle!