Sysmä

Päijät-Hämeen maakunta
Löydä Sysmän parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Sysmässä

3 700 asukkaan Sysmään moni halajaa – jopa kesäasukkaaksi asti! Sysmä on tunnettu erityisen suosittuna kesämökkikuntana, sillä vapaa-ajan asuntoihin asettuu kesäisin niin paljon väkeä, että kunnan asukasluku kolminkertaistuu.

Kesäasukkaiden myötä Sysmään on kaikkien iloksi muodostunut monia tapahtumia. Yksi näistä on Suvisoitto, joka ulottuu useaan paikkaan konsertteine ja muine tapahtumineen. Sitten löytyy Kirjakyläpäivät, Kirjojen Yö, Hulluin Lauantai -markkinat ja monen montaa muuta menoa.

Sysmässä on myös paljon vanhoja suuria kartanoita, joissa järjestetään kartanokierroksia. Vesiteitse voi ihastella seutua Päijänne-risteilyllä. Luontokohteista oivallinen on Itä-Hämeen korkein kohta Kammiovuori, johon patikoimalla pääsee tähystelemään silmiä hivelevää maisemaa kauas alueen metsiin ja järviin.

Veneilijät, paikalliset, kesäasukkaat ja turistit voivat kokoontua myös kauniille Sysmä Marina –rantaterassille, vesistön äärelle, syömään ja rentoutumaan.

Lähde tutkimaan tarkemmin, mitä kaikkea Sysmä voi vierailijalleen tarjota!