Kuhmoinen

Pirkanmaan maakunta
Löydä Kuhmoisten parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kuhmoisissa

Kuhmoinen on vapaa-ajan asukkaiden suosikkikunta Keski-Suomessa, ja kesän saapuessa Kuhmoisten reilu 2 200 asukkaan väkiluku jopa kolminkertaistuu. Mökkiläisten intoa suunnata tänne kirkasvetisen Päijänteen äärelle selittää osaltaan sen upea, monipuolisia kohteita, tekemistä ja rauhoittumista tarjoava luonto. Monet taiteilijatkin ovat lumoutuneet Kuhmoisten kauniista luonnonmaisemista ja kuvanneet niitä teoksissaan.

Kuhmoisissa sijaitsee muun muassa suosittu Isojärven kansallispuisto ja useita suuria luolia. Päijänne tarjoaa puolestaan rikkaat kalavedet ja hyvät veneilypaikat, onpa Kumoisten Sahanranta valittu Suomen sisävesisatamien joukosta vuoden vierassatamaksi. Kuhmoisissa sijaitsee niin ikään kiinnostavia kulttuurihistoriallisia kohteita, joista yksi on Kuhmoisten sahan alue. Myös gallerioita ja museoita on tarjolla mukavasti.

Kuhmoisten saavuttaa helposti omalla tai linja-autolla. Jyväskylästä ja Tampereelta matka taittuu tunnissa, ja vuoroja myös Helsingistä kulkee useita päivittäin. Lähin rautatieasema sijaitsee naapurikunta Jämsässä, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä.