Oulu

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Oulun parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Oulussa

Oulujoen suulla, Perämeren rannikolla sijaitseva Oulu on Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus. Vuonna 1605 Oulujoen suiston ikivanhalle kauppapaikalle perustettu kaupunki tunnetaan nykyään sekä suosittuna matkakohteena että modernina teknologiakeskuksena. Liikenneyhteydet ovat hyvät Suomesta ja ulkomailta: perille pääsee näppärästi autolla, junalla ja lentäen.

Oulussa on kompaktin kokoinen keskusta, jossa palvelut ovat keskittyneet kävelykatu Rotuaarin ympärille. Vuodenaikojen kontrasti näkyy kaupungissa vahvana: kesäisin hurmaavat valoisat kesäyöt, talvisin runsas lumipeite paukkupakkasineen. Oulun murre elää edelleen vahvana, ja paikalliseen rentoon tunnelmaan on helppoa päästä mukaan.

Oulun maamerkki on Oulun torilla sijaitseva Toripoliisi-patsas, joka vartioi torin rauhaa Kauppahallin edessä. Vieressä sijaitsevat torinrannan torikojut ja vanhat aitat johdattavat menneeseen aikaan. Kulttuuritalo Valveessa järjestetään vuosittain erilaisia taiteiden ja tieteiden näyttelyjä sekä teematapahtumia. Oulun Sinfonia on EU-alueen pohjoisin ammattiorkesteri. Suomen ensimmäinen tiedekeskus, Tietomaa, avasi ovensa kävijöille jo vuonna 1988.