Tyrnävä

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Tyrnävän parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Tyrnävällä

Tyrnävä on idyllinen maaseutukunta Pohjois-Pohjanmaan lakeuksilla, jonne saapuvan eteen avautuu vanha talonpoikainen viljelysmaisema, nykyaikaisella rakennuskannalla höystettynä. Tyrnävä tunnetaan eritoten perunanviljelystä ja kunnassa toimiikin monia perunanviljelyyn erikoistuneita yrityksiä, myös palkittu perunaviinatehdas Shaman Spirits.

Tyrnävällä voi tutustua vanhaan meijerialueeseen, josta löytyy entisaikojen rakennuksia, ravintola sekä tähän päivään päivitettyjä toimitiloja, myös kirjasto. Temmeksen museoalue maamerkkinään vanha tuulimylly, Esinemuseo ja Tyrnävän kirkko ovat oivia kohteita nekin, jos historian siipien havinaan haluaa päästä hetkeksi kiinni.

Perunan juhlaa vietetään myös vuosittaisissa tapahtumissa. Syksyllä vietetään perinteisiä perunamarkkinoita ja keväisin kevät- ja siemenperunamarkkinoita.

Tyrnävän tavoittaa helposti esimerkiksi naapurikunta Oulusta, josta kertyy matkaa vain noin 30 km. Myös Muhos, Kempele ja Liminka löytyvät likeltä.