Pudasjärvi

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Pudasjärven parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Pudasjärvellä

Pudasjärvi on luonnonkaunis kaupunki Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosassa Iijoen keskijuoksulla. Reilun 8 000 asukkaan maaseutukaupunki ei mahtaile väkimäärällään, mutta on pinta-alaltaan Lapin ulkopuolella sijaitsevista kunnista suurin. Lapin rajalla sijaitseva Pudasjärvi kuuluu Oulunkaaren seutukuntaan, ja maakunnan keskus Oulu on vain tunnin ajomatkan päässä.

Pudasjärvi tunnetaan Suomen hirsipääkaupunkina, jolla on pitkä hirsiperinne. Hirsikampus ja hirsinen päiväkoti ovat tuoneet pitkät perinteet nykypäivään. Syötteen tunturialue hiihtokeskuksineen on kaupungin symboli: Iso-Syöte ja Pikku-Syöte tarjoavat erinomaiset puitteet hiihtoon ja lasketteluun. Syötteen kansallispuisto on suosittu matkailualue, jonka luonnonrauha liikuttaa kaikkina vuodenaikoina.

Pudasjärven kotiseutumuseo on yksi Pohjois-Suomen laajimmista. Virkistysuimala Puikkarin altaissa voivat rentoutua kaikenikäiset. Pudasjärven ilmailukeskus on mm. Lapin lennoston ja paikallisten ilmailukerhojen käytössä. Pudasjärven vaihtelevat maastot, luonnon kauneus sekä Iijoen kalaiset kulttuurimaisemat houkuttelevat niin retkeilijöitä kuin kalastajiakin.