Hailuoto

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Hailuodon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Hailuodossa

Perämeren suurin saari, Hailuoto, on nimetty Suomen kansallismaisemaksi. Kansallismaiseman status kattaa koko kunnan, mikä tekee Hailuodosta ainoan lajissaan.

Hailuodon arvokas ja ahkerasti suojeltu luonto on ansaitusti kunnan vetovoimatekijä. Retkeilijät, mökkeilijät, kalastajat ja lintubongarit saapuvat kiikaroimaan harvinaisia lintulajeja, upeita rantoja sekä erikoisia harjumuodostumia. Kunnassa on 650 vapaa-ajan asuntoa, joten kesä ja muut lomasesongit lisäävät tuntuvasti Hailuodon 1 000 asukkaan väkilukua.

Hailuodossa sijaitsee historiallinen kalastussatama ja kalastajakylä Marjaniemi. Suositumpiin käyntikohteisiin kuuluu myös 1800-luvun majakka. Paikalliset kahvilat, ravintolat ja majoituspaikat tarjoavat makoisia hetkiä ruokailuun sekä lomailuun.

Jos Hailuotoon halajaa asumaan, voi varmistua pienen kunnan rauhallisesta ja idyllisestä tunnelmasta, jossa kuitenkin järjestetään aktiivisesti tapahtumia ja jonka peruspalvelut ovat toimivat.