Uusikaupunki

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Uudenkaupungin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Uudessakaupungissa

Varsinais-Suomessa, Pohjanlahden rannalla sijaitseva Uusikaupunki on Vakka-Suomen pääkeskus. Se on 400 vuotta vanha merenkulkukaupunki, jossa merituulten tunnelman voi aistia vanhojen puutalojen reunustamilla kujilla. Ruutuasemakaavan mukaan rakennettu keskusta on maan parhaiten säilyneitä empiretyylin puutalokorttelialueita.

Uudenkaupungin lukuisat kesätapahtumat keräävät kävijöitä: Minifarmi & Kukkamessut, Merefest, Nopperlan Antiikkimarkkinat, Karjurock sekä Crusell-musiikkiviikko. Historian ja kulttuurin ystäviä kiinnostavat esimerkiksi Wahlbergin museotalo, Uudenkaupungin automuseo, Bonk-museo sekä Taidetalo Pilvilinna. Kulttuurikeskus Crusellissa järjestetään monenlaisia kulttuuritapahtumia näyttelyistä konsertteihin.

Pakkahuoneen vierassatama on suosittu kohtaamispaikka, josta voi hypätä risteilyalusten kyytiin ja tutustua lähisaaristoon. Velhoveden rengastie taittuu pyöräillen ja Myllymäen 1800-luvulta peräisin olevat tuulimyllyt ihastuttavat. Kaupunginlahden ranta, rantabulevardi ja vanhat makasiinit ravintoloineen tuovat pikkukaupunkiin eurooppalaista tunnelmaa.