Ylivieska

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Ylivieskan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Ylivieskassa

Yli 15 000 asukkaan Ylivieska sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla kauniin Kalajoen varrella. Se on palvelujen, kaupan ja kulttuurin keskus, jonka tavoittaa vaikka junalla saapumalla kaupungin omalle rautatieasemalle.

Ylivieskassa viihdytään vuoden ympäri erilaisten tapahtumien merkeissä. Näistä muutamia ovat tapahtumavuoden avaava Ylivieskan Kulttuurihelmet ja kesällä kaupunkifestivaali Sun Pampas. Raudaskylän soiva kesä, Taidefest sekä Kauppojen yö ovat nekin tohinaa ja väkeä kaupunkiin tuovia karkeloita.

Kaupungin ihastuttavia kohteita on Helaalan historiallinen mylly ja sen miljöö. Puuhkalan kotiseutumuseo ja Maitokannumuseo tarjoavat nekin vanhan ajan tunnelmaa. Löytyypä seudulta myös parhaat paikat luonnossa liikkumiseen ja ulkoiluun, joista hyvä esimerkki on Huhmarkallion ulkoilualue. Kalajoen kuuluisat hiekkasärkät ja rannat ovat vain puolisen tunnin ajomatkan päässä.

Ylivieska on niin ikään kaupoilla kiertelystä pitävän valinta, sillä kaupungissa on hyvin kattava päivittäistavara- ja erikoisliikkeiden keskittymä. Eritoten Ylivieska on niittänyt mainetta vetovoimaisena autokaupan sekä kone- ja maatalouskaupan keskuksena.