Oulainen

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Oulaisten parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Oulaisissa

Virkeä, nuorekas ja elinvoimainen Oulainen sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, luonnonkauniin Pyhäjoen varrella. Tänne 7 400 asukkaan kaupunkiin pääsee helposti niin autolla kuin junalla. Lentäenkin tie vie likelle Ouluun, jonne matkaa on vajaat 100 km.

Oulaisten luonto on kaupungin parhautta. Joki ja puhdas luonto tarjoavat monia virkistyskohteita. Esimerkiksi Honkamajan ulkoilualueella on hiihtokeskus, ampumarata ja kahvila. Iso ja Pieni Honkaneva on puolestaan vajaan 200 hehtaarin suuruinen nevakokonaisuus ja Natura 2000-kohde. Kalarikas Pyhäjoki, useat uimapaikat ja muut luontokohteet tarjoavat mitä monipuolisimpia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja harrastamiseen.

Oulaisista löytyy myös muita kiintoisia kohteita, joissa kannattaa vierailla. 1700-luvulla rakennettu Oulaisten kirkko, Toiminnallinen perinnekeskus uusine ja vanhoine rakennuksineen sekä useat, upeat patsaat ja muistomerkit.