Nivala

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Nivalan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Nivalassa

Pohjois-Pohjanmaalla, Kalajoen keskijuoksulla sijaitseva Nivala on runsaan 11 000 asukkaan kaupunki. Vireää ja viihtyisää pitäjää halkoo Kokkola-Kajaani-kantatie sekä Iisalmi-Ylivieska-rata, joka on Suomen pisin kaupunkirata. Lähin lentokenttäkin sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä.

Nivalan maisemaan kuuluvat laajat viljelysaukeat ja kaupungin eteläistä reunaa piristävä Pidisjärvi. Kaupunki tarjoaa viihtyisää ja turvallista asumista sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Liikuntakeskus Uikko, urheilukenttä, jäähalli, uimahalli sekä paikalliset urheiluseurat liikuttavat kaikenikäisiä.

Nivala tunnetaan kotiseututyöstään ja kapinahengestään. Kotiseututyötä ylläpitää Nivala-Seura ry, ja keskustassa oleva tuulimylly on kotiseututyön näkyvä symboli. Vuosittain järjestettävät Uikon Taikaa -kaupunkifestivaali ja Kapinaviikko ovat täynnä monipuolista ohjelmaa. Kyösti ja Kalervo Kallion museo ja Kotiseutumuseo Katvala tutustuttavat paikalliseen kulttuurihistoriaan.

Tervetuloa Nivalaan - meillä on tekemisen meininki!