Haapavesi

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Haapaveden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Haapavedellä

Pyhäjoen varrella sijaitseva Haapavesi on runsaan 7 000 asukkaan luonnonkaunis kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla. Haapavedelle saapuvan eteen avautuu näyttävä luonto järvimaisemineen. Esimerkiksi Ainalin lintujärvellä voi kiikaroida monia harvinaisia lintulajeja, korkealla Korkattivuorella nauttia poikkeuksellisista näköaloista sekä luontopolusta ja talvisin hiihtää jopa 55 km mittaisella latuverkostolla.

Kulttuurin ystävälle on tarjolla monipuolisia tapahtumia, käyntikohteita ja harrastusmahdollisuuksia. Kesäisin järjestetään mm. tunnettu Haapavesi Folk Music Festival. Musiikilla ja eritoten kanteleen soitolla onkin kaupungissa keskeinen rooli. Pitkä kanteleperinne on tuonut Haapavedelle jopa kantelepitäjän kunnianimen.

Asukkaalle Haapavesi tarjoaa kiireetöntä ja turvallista elämää. Asuminen on paljon edullisempaa verraten suurkaupunkeihin. Opiskeluun on hyvät lähtökohdat useiden koulujen, niin perus-, lukio- kuin ammattikoulujen muodossa.