Vesanto

Pohjois-Savon maakunta
Löydä Vesannon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Vesannolla

Pohjois-Savossa sijaitsevalla Vesannolla viihdytään monissa merkeissä. Vesanto on reilun 2 000 asukkaan pikku kunta täynnä maalaistunnelmaa, suuria järviä ja tapahtumia. Luonnon ääreen voi lähteä vaikka Etelä-Konneveden kansallispuistoon tai veneily- ja kalastusretkelle laajoille vesistöalueille.

Vesannon erikoisuus on hauskat Reino- ja Aino-tossuissa pelattavat Reiska-MM-kisat. Myös Sahansoiton SM-kisat ja muu musiikkikulttuuri kukoistaa kunnassa. Vesantohan on vankka musiikkiperinteen kehto kuoroillaan, kansanpelimanneillaan ja orkestereillaan. Vesannon Musiikinystävät ry järjestää monia musiikkitapahtumia, joista suosituimpiin sahansoiton lisäksi kuuluu Assila Soi -tapahtuma.

Moni mökkeilijä on löytänyt kesäpaikan Vesannon upeista maisemista. Kunta onkin helposti saavutettavasti. Se on keskellä Suomea, liki Suonenjokea 55 km päässä, jossa sijaitsee myös lähin rautatieasema. Kuopiosta matkaa kertyy 80 km verran.