Rautalampi

Pohjois-Savon maakunta
Löydä Rautalammin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Rautalammilla

Rautalampi – emäpitäjä keskellä Suomea – on noin 3 500 asukkaan maaseutukunta Sisä-Savossa. Rautalampi on erittäin suosittu kesämökkipaikka, onhan siellä riittämiin luonnonrauhaa, kirkkaita uimavesiä, kalarikkaita apajia ja muita luonnon ihanuuksia.

”Luonnonihanuus” kuvaileekin Rautalampia erinomaisesti. Etelä-Konneveden kansallispuisto, perinnemaisemat peltoineen, Järvi-Suomen suuret vedet ja kosket sekä runsas linnusto ovat juuri niitä asioita, miksi tämä luonnehdinta pitää enemmän kuin paikkansa. Luonto tarjoaa monia keinoja virkistäytymiseen ja rentoutumiseen kalastuksesta melontaan, veneilyyn sekä patikointiin.

Kiintoisia käyntikohteita riittää Rautalammilla. Hyvä paikka piipahtaa on 1800-luvulla valmistunut arkkitehti Carl Alexander Engelin suunnittelema 1200-paikkainen kirkko, joka on Suomen suurimpia puukirkkoja ja arkkitehtonisesti ainutlaatuinen luokassaan.

Rautalampi on myös kartanokunta. Lukuisat kartanot, kuten Korholan, Isopappilan ja Sahalan vanhat säätyläistalot henkivät tänäkin päivänä menneiden aikojen suurtilojen mahtia. Muutamilta kartanoilta löytyy lisäksi majoitus- ja ravintolapalveluita.

Entäpä sitten Rautalammin vuosittaiset tapahtumat? Löytyy esimerkiksi Pestuumarkkinat, joita on järjestetty aina 1800-luvulta alkaen, Runon ja laulun Rautalampi -kulttuuritapahtuma sekä alamäkiluistelukipailut, vain muutamia mainittuina.