Tornio

Lapin maakunta
Löydä Tornion parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Torniossa

Lapin maakunnassa, Ruotsin rajalla sijaitseva Tornio on vilkas ja kehittyvä rajakaupunki. Se on Tornionjokilaakson keskus sekä Suomen ja Ruotsin tärkein välinen rajanylityspaikka. Tornio muodostaa kaksoiskaupungin Haaparannan, Ruotsin puolella sijaitsevan rajanaapurin kanssa, ja kaupungit tekevät paljon yhteistyötä.

Kaksoiskaupunki TornioHaparanda tarjoaa kaunista luontoa, kulttuuririentoja ja kiinnostavia tapahtumia kaikenikäisille. Kaupungissa sekoittuvat suomalainen, ruotsalainen ja tornionlaaksolainen kulttuuri. Aineen taidemuseo on aktiivinen kuvataiteen kohtauspaikka, kun taas Tornionlaakson maakuntamuseo esittelee Tornionlaakson kulttuuria sekä historiaa Suomen ja Ruotsin rajan molemmin puolin. Tornion kirkko on Suomen merkittävimpiä 1600-luvun puukirkkoja.

Luonnonkauniista Torniosta löytyy retkeily- ja moottorikelkkareittejä sekä hyvät edellytykset kalastukselle, metsästykselle ja marjastukselle. Suomen ja Ruotsin rajalla kulkeva Tornionjoki on nykyään Suomen kenties paras lohijoki. Se on myös Euroopan pisin vapaana virtaava joki, jolla on merkittävä rooli Tornionlaakson kulttuurissa. Tervetuloa tutustumaan Tornioon!