Kemi

Lapin maakunta
Löydä Kemin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kemissä

Meri-Lapissa sijaitseva Kemi on runsaan 21 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee keskellä Perämeren kaarta. Kemiin pääsee autoillen, junalla tai lentämällä Kemi-Tornion lentoasemalle. Kaupungista löytyy upeat merenrantamaisemat ja monipuoliset käyntikohteet niin luonnon, kulttuurin kuin tapahtumien nälkään.

Kemi hemmottelee kävijäänsä Sisäsatamalla, jota kutsutaan kaupunkilaisten olohuoneeksi. Satamassa on kaunis Rantabulevardi, idyllisiä kahviloita ja ravintoloita, ja siellä sijaitsee myös Kemin Uleninrannan purjehduskeskus, joka on valittu useasti vuoden vierasvenesatamaksi.

Lapin suurin joki, Kemijoki, tarjoaa monipuoliset kalastusmahdollisuudet mm. lohikalojen pyytäjille. Talvisin vesistöjen jäätyessä piipahdetaan LumiLinnassa, joka rakennetaan vuosittain lumesta ja jäästä. Alue on todella suosittu turistikohde kaikkine lumi- ja jääveistoksineen, ohjelmineen sekä majoituspalveluineen.

Kemissä voi nähdä revontulia ja ruskan värit parhaimmillaan. Yötön yö ja todellinen talvi ovat nekin osa kaupungin vuodenaikojen mukanaan tuomaa kauneutta.