Keminmaa

Lapin maakunta
Löydä Keminmaan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Keminmaalla

Meri-Lappiin kuuluva Keminmaa sijaitsee Perämeren pohjukassa Kemijoen varrella. Sinne saapuu sujuvasti vaikka lentäen. Aivan vierestä löytyy Kemi-Tornion lentoasema, myös valtatie ja rautatie kulkevat kunnan halki. Esimerkiksi Ruotsiin kertyy kilometrejä alle 20. Niin ikään rautatieyhteys Pohjois-Venäjän puolelle vie Keminmaan kautta.

Keminmaalla on ihastuttavia kala- ja venesatamia. Kalastus onkin ollut kunnan merkittävimpiä elinkeinoja, jonka kulta-ajoista on muistoksi pystytetty Lippomies-patsas. Kunnasta löytyy myös Kemijoessa sijaitseva Isohaaran kalatie, jota pitkin nousevia kaloja voi ihailla katseluikkunasta.

Keminmaalla viihdytään Kallin hiihtokeskuksessa, jossa viritetään alle sukset ja laudat rinteiden avauduttua. Kaunis käyntikohde on niin ikään vanha, 1500-luvulla valmistunut Pyhän Mikaelin kirkko.

Shoppailupäivää kaipaaville löytyy yli sadan yrityksen mahtava Mekka-kauppakeskus, joka sijaitsee aivan E75-tien läheisyydessä.