Sodankylä

Lapin maakunta
Löydä Sodankylän parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Sodankylässä

Vilkas ja vetovoimainen Sodankylä on Lapin suurkunta, joka on pinta-alaltaan maamme toiseksi mittavin. Sodankylässä on paljon nähtävää ja koettavaa, joista osan saavuttaa keskustan kävelykierroksella. Siellä näkee mm. tervantuoksuisen, Suomen vanhimpiin kuuluvan puukirkon, Nilimellan uimarannan (pulahda toki uimaan säiden salliessa) ja kotiseutumuseon.

Sodankylän pohjoisosa on kulta-aluetta, jossa voi kokeilla kullanhuuhdontaa esim. Kultakylässä. Kylässä järjestetään aiheeseen liittyen vuosittain kullanhuuhdonnan SM-kisat. Aarteita löytyy myös ametistikaivoksesta, joka on Euroopan ainoa ympärivuotisesti toimiva kaivos.

Yksi tapahtuma ylitse muiden on Sodankylän elokuvajuhlat, Midnight Sun Film Festival. Tänne maailmanlaajuisesti tunnettuun, mutta rentoon ja boheemiin tapahtumaan saapuu niin ohjaajia, näyttelijöitä kuin elokuvan ystäviäkin.

Perinteisenä Lapin kuntana Sodankylässä voi hypähtää koira- tai porovaljakon kyytiin. Laskettelu Luostolla ja Kommattivaarassa on talvisen tekemisen ydintä, upeita hiihtolatuja unohtamatta. Aktiivisen päivän päätteeksi rentoutumiseen löytyy hemmotteleva Ametistikylpylä.