Savukoski

Lapin maakunta
Löydä Savukosken parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Savukoskella

Reilun 1 000 asukkaan Savukoski on erämaakunta ja KorvatunturinMaa Lapissa. Joulupukin kotitunturi, se aito ja oikea mystinen Korvatunturi toden totta sijaitsee Savukosken pohjoisosassa. Sinne pääsee vaeltamalla Urho Kekkosen kansallispuiston läpi. Kansallispuistossa käydessä kannattaa ottaa kohteeksi myös Nuorttijoki kanjoneineen, jonka jylhissä maisemissa eritoten vaeltajat ja kalastajat viihtyvät.

Savukoskella siintää muistoja sotahistoriasta. Toisen maailmansodan aikaisen Salpalinjan pohjoinen päätepiste sijaitsee kunnassa, samoin Tarkkalan erämaatila, joka on ainutlaatuinen Lapin sodan ajoilta säilynyt, kulttuurihistoriallisesti arvokas asuinympäristö.

Ja toki Savukoskella toteutuu perinteinen Lapin taika – keskiyön aurinko ja revontulet ovat jo itsessään asioita, joiden perässä moni pohjoiseen löytää tiensä. Vierailusta muistoksi voi hankkia tuliaiset esimerkiksi Korvatunturin puodista.

Jos on hankala päättää, mihin suunnan Savukoskella ottaisi, Opastuskeskus Korvatunturi vinkkaa parhaat kohteet, kuten myös majoitus-, aktiviteetti- ja ravintolapalvelut.