Pelkosenniemi

Lapin maakunta
Löydä Pelkosenniemen parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Pelkosenniemellä

Pelkosenniemi, pieni Lapin kunta, kutsuu lomailijaa luokseen. Kunnassa asustaa noin 950 asukasta, mutta lomasesonkeina väkimäärä lisääntyy roimasti. Pelkosenniemi on nimittäin todella suosittu mökkipaikka!

Yksi syy lomasuosioon löytyy luonnosta. Tunturit, erämaan rauha ja hiljaisuus, jylhät kurut, metsiköt ja aapasuot, kolmea kaunista jokea unohtamatta. Yöttömän yön aika ja tietysti revontulet tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

Marjastus, sienestys, retkeily, fatbike-fillarointi, hiihto ja muut ulkoaktiviteetit onnistuvat puhtaassa, raikkaassa ulkoilmassa. Opasteet reiteille voi hakea luontokeskus Naavasta ja lähteä omatoimisesti liikkeelle tai sitten osallistua opastetuille retkille.

Pyhätunturi on Pelkosenniemen vetonaula. Siellä sijaitsee ympärivuotinen, Suomen Vuoden hiihtokeskukseksikin valittu Pyhätunturin matkailukeskus, sekä Pyhä-Luosto kansallispuisto. Majoittumisen voi viedä astetta pidemmälle ja yöpyä esimerkiksi igluhuoneistossa!

Pelkosenniemen erikoisuus on myös Niemen kulttuurikylät. Nämä vanhat peräpohjalaiset kylät esittelevät upeita maisemia ja idyllistä maalaistunnelmaa.