Simo

Lapin maakunta
Löydä Simon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Simossa

Lapissa sijaitseva Simo on reilun 3 000 asukkaan lohipitäjä. Se muodostuu merenrannan ja jokivarren kylistä, ollen erinomainen kohde kalastusmatkailua suunnitteleville tai muutoin vain pienen pohjoisen kunnan idylliä etsiville.

Simossa on monia kalastusmatkailualan yrityksiä valmiina palvelemaan vierailijoitaan. Myös muita elämyksiä on tarjolla. Retkimelonta, patikointi ja veneily onnistuvat erinomaisesti kunnan alueella. Läpi virtaava Simojoki on monen suosikkikohde luontaisella lohikannallaan, ja Perämeren saaristo tarjoaa kauniita kohteita kävijöilleen.

Simossa on myös maankohoumapuisto. Se on luonnonilmiön muovaava puisto, joka edelleenkin aiheuttaa alueella meren pakenemisen kauemmas mantereesta. Ajan myötä muuttunut maisema on taltioitu opastauluihin ja karttoihin.

Miten Simon sitten saavuttaa? Valtatie 4 kulkee kunnan halki, junat tuovat perille Kemiin 25 km päähän ja Kemi-Tornion lentoasema löytyy 30 km etäisyydeltä.