Ranua

Lapin maakunta
Löydä Ranuan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Ranualla

Ranua on kaupan ja matkailun sekä yrittämisen paikka. Luonto ja ilmapiiri tarjoavat hyvät edellytykset Ranualla viihtymiselle ja yritysten menestykselle. Kunnassa onkin hyvät ja monipuoliset eri toimialojen palvelut ja yrittäjyys kukoistaa. Ranua lähin kaupunki on Rovaniemi, jonne on matkaa vain noin 80 kilometriä.

Ranualla on peruskoulujen lisäksi lukio, ja myös varhaiskasvatuksen puolella panostetaan laadukkaaseen, turvalliseen ja myönteiseen kasvatukseen. Asuminen ja eläminen on kunnassa edullista, ja omakotitalotonttien lisäksi kunta myy tontteja Simojärven rannalta.

Ranuan suurin nähtävyys on Ranuan eläinpuisto, joka on yksi Suomen kolmesta eläintarhasta. Ranua Zoo:ssa voit nähdä jääkarhun ja 50 muuta upeaa arktista eläinlajia. Muita tärkeitä matkailukohteita ovat Simojärvi ja Simojoki, jotka ovat suosittuja erityisesti kalastajien, retkeilijöiden ja vapaa-ajan asukkaiden keskuudessa.