Parainen

Varsinais-Suomen maakunta
Löydä Paraisten parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Paraisilla

Parainen on Varsinais-Suomessa, Saaristomeren syleilyssä sijaitseva kaupunki. Paraista kutsutaan usein saariston pääkaupungiksi – kokonaan veden ympäröimässä saaristokaupungissa merelliset elämykset ovat taattuja. Nykyinen kuntaliitos koostuu viidestä eri kunnasta (Parainen, Iniö, Korppoo, Nauvo, Houtskari) sekä lukuisista saarista ja luodoista.

Parainen on vahvasti kaksikielinen kaupunki, jossa on eniten saaristossa asuvia asukkaita. Se on Suomen suurimpia mökkikuntia, jossa on eniten saaria, lauttoja, losseja ja yhteysaluksia. Lukuisat vierasvenesatamat vastaanottavat veneilevät vierailijat, ja matkailijoiden suosima Saariston rengastie kulkee Paraisten alueen halki.

Paraisten luonto on monipuolinen ja ainutlaatuinen: rehevä sisäsaaristo, kalliot, metsiköt, pellot, karut luodot sekä avoimet vesialueet vuorottelevat. Kaupunki levittäytyy jopa 5 500 km2:n laajuiselle alueelle, josta 80 % on vettä. Paraisten alueella sijaitsee valtaosa Saaristomeren kansallispuistosta sekä Suomen eteläisin asuttu saari, Utö. Tervetuloa ihastumaan merellisiin maisemiin!