Mänttä-Vilppula

Pirkanmaan maakunta
Löydä Mänttä-Vilppulan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Mänttä-Vilppulassa

Mänttä-Vilppula on yli 10 000 asukkaan kaupunki Ylä-Pirkanmaalla, Tampereen ja Jyväskylän puolessa välissä. Paikkakunta tunnetaan ennen kaikkea taidekaupunkina, jossa voi kokea ainutlaatuisia elämyksiä taiteen ja kulttuurin parissa.

Mänttä-Vilppula syntyi metsäteollisuuden ympärille vuonna 1868, kun G. A. Serlachius perusti puuhiomon Mäntänkoskelle. Kaupunki tunnetaankin yhtenä suomalaisen paperi- ja metsäteollisuuden historiallisista pitäjistä. Liike-elämän lisäksi kiinnostus kohdistui taiteeseen, minkä ansiosta Mänttä-Vilppulassa toimii nykyään Serlachius-museot Gösta ja Gustaf. Kesäisin järjestettävä Mäntän kuvataideviikot esittelee tuoretta suomalaista kuvataidetta. Mäntän Musiikkijuhlat on puolestaan Suomen ainoa vuosittain järjestettävä pianofestivaali.

Elokuvateatteri Bio Säde on viihdyttänyt katsojia jo vuodesta 1918 saakka. Liikuntaa voi harrastaa monipuolisesti vaikkapa Liikunta- ja hyvinvointikeskus Liikkeessä, Vapaa-aikakeskus Töpinä Centerissä, Mäntän uimahallissa sekä Mäntän ja Parkkivuoren urheilukeskuksissa. Luonnon äärelle johdottavat esimerkiksi Mäntänvuoren ulkoilualueen luontopolut ja Vilppulankosken puistoalueen polut.

Tervetuloa Suomen sydämeen, Mänttä-Vilppulaan!