Orivesi

Pirkanmaan maakunta
Löydä Oriveden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Orivedellä

Pirkanmaalla, Tampereen seutukunnassa sijaitseva Orivesi on 9 200 asukkaan kaupunki. Orivesi on eritoten erinomainen kesäkohde täynnä kaunista, puhdasta luontoa ja kiintoisaa nähtävää. Se kuuluu Suomen Sydän -matkailualueeseen.

Mitä kauneimmat luontoreitit sijaitsevat juurikin Orivedellä. Tunnetuimpia niistä ovat Suomen luontohelmiksi tituleeratut Pukala ja Eräpyhä. Muualta Suomesta ei löydy kahta helmeä samalta paikkakunnalta. Tienoita voi tutkia myös esimerkiksi melontaretkillä joki- ja järvimaisemissa.

Kaupungissa on myös tunnelmallinen, jopa salaperäinen metsäpuisto Hörtsänän arboretum ja Helvetinjärven kansallispuisto. Kun on aika majoittua ja tanssahdella, on siihen omiaan Rönnin huvikeskus.

Tapahtumannälkäisen makuun on niin ikään kansainvälinen Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali. On myös taidekeskuksia ja monen monia muita viihtymispaikkoja koko perheelle! Sijainti Tampereen naapurissa ja hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat helpon ja nopean liikkumisen kaikkialta.